Zonvakantie Bonaire

Zonvakantie Bonaire

Bonaire is het een na grootste eiland van de Nederlandse Antillen en is een waar paradijs voor een ieder de onderwaterwereld wil verkennen. De schoonheid van de natuur van het eiland in combinatie met het heerlijke klimaat maken Bonaire tot een geweldige vakantiebestemming. Ondanks de relatief kleine oppervlakte van het eiland is de natuur zeer divers. Zo is er een prachtige kustlijn met oogverblindend mooie stranden, maar zijn er ook lagunes en mangroves. De onderwaterwereld kan hier rustig tot de natuur worden gerekend. Zoutmeren en grotten maken ook nog eens onderdeel uit van de natuur. Er zijn verscheidene nationale parken op Bonaire. Degene die hier op vakantie komt zal van gekkigheid niet weten waar te beginnen met de ontdekkingstocht naar de wonderen der natuur. Bonaire trekt vooral ook veel duikers die op de mooiste plekjes te water kunnen gaan.

Advertenties van onze partners

Klimaat Bonaire

Het klimaat in Bonaire is tropisch en zeer aangenaam en niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Ook de temperatuur van het zeewater zal in de winter niet snel onder de 25 graden uitkomen. Neerslag kan er wel vallen in de wintermaanden, maar nooit lang.

Bezienswaardigheden Bonaire

De bezienswaardigheden op Bonaire bestaan vooral uit natuurlijk bezienswaardigheden. Zo is de onderwaterwereld een bezienswaardigheid op zich. Duikers kunnen hier onder water de meest exotische en schitterend gekleurde vissen tegenkomen en de prachtige koraalriffen ontdekken. Het marinereservaat dat tot de oudste van de wereld mag worden gerekend heet het Bonaire National Marine Park en omvat eigenlijk bijna honderd duikplaatsen. Het loopt vanaf de kust tot een diepte van 60 meter onder water. Een groot aantal van de duikplaatsen is direct toegankelijk vanaf de kust. Ook het eilandje Klein Bonaire valt onder het park evenals de lagune met de naam Lac. Een andere fascinerende bezienswaardigheid is het Goto meer. Hier kan men de vele duizenden flamingo's aanschouwen en dat is een zeer bijzondere ervaring. Bonaire beschikt over de aanwezigheid van verschillende grotten die al dan niet zijn voorzien van rotstekeningen die in vroegere tijden zijn aangebracht. Een ander nationaal park is het Washington Slagbaai National park dat zo ongeveer het hele gedeelte van het noordelijkste punt in Bonaire omvat. Hier liggen onder andere de zoutmeren, maar ook bronnen en een diversiteit aan dieren zijn er te vinden. In het park kan men ook een bezoek brengen aan het museum dat verschillende tentoonstellingen bevat.

Activiteiten Bonaire

Zoals waarschijnlijk al duidelijk is geworden is duiken een van de favoriete activiteiten van de toeristen die Bonaire bezoeken. De zee leent zich ook uitstekend voor andere watersportactiviteiten zoals zeilen of waterskiën. Door de natuur is Bonaire natuurlijk ook ideaal om al wandelend of fietsend te verkennen.

Eten en drinken Bonaire

Een typisch gerecht voor Bonaire is Funchi. Dat is een gerecht dat bereid wordt met maïsmeel, water, zout en boter en wordt gegeten bij het hoofdgerecht. Op Bonaire wordt er vooral ook veel geitenvlees gegeten en vanzelfsprekend staat er ook vaak vis op het menu.

Steden Bonaire

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk die uit verschillende kernen bestaat. Het andere dorp dat niet is aangegroeid bij de hoofdstad is Rincorn.

Offerte zonvakantie Bonaire? Klik hier