Zonvakantie Curacao

Zonvakantie Curacao

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en is een geweldige vakantiebestemming voor iedereen die houdt van zonovergoten witte stranden en een azuurblauwe zee met palmbomen die wuivend nog voor enige verkoeling kunnen zorgen. Het leuke van Curaçao is dat er nog veel meer te beleven valt zowel op cultureel gebied als op het gebied van het diverse aanbod van activiteiten. Naast de prachtige kustlijn is de natuur op Curaçao zeker gevarieerd met aan de ene kant een heuvelachtig gebied en verderop weer een prachtige leefomgeving voor de flamingo's. De flora en fauna op het eiland is dan ook overweldigend mooi. Er zijn veel toeristen die graag naar Curaçao komen, waaronder veel duikers die de wereld onder water nabij willen bekijken vanaf een van de vele koraalriffen die hier gelegen zijn.

Advertenties van onze partners

Klimaat Curaçao

Het klimaat op Curaçao is subtropisch en vrij droog. Dit betekent dat het hele jaar door er een heerlijke temperatuur is die in de zomer eenvoudig temperaturen van boven de 30 graden bereikt.

Bezienswaardigheden Curaçao

Er zijn in verhouding tot de omvang van het eiland veel bezienswaardigheden de moeite waard om te bekijken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om de kruidentuin Den Paradera eens te bezoeken. Hier worden kruiden gekweekt en onderzocht welke geneeskrachtige werking ervan kan uitgaan. Bij de kruidentuin hoort ook een winkeltje waar kruiden en dergelijke gekocht kunnen worden. Fort Beekenburg is gelegen aan de Caracasbaai en de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Het ronde Fort Beekenburg is destijds gebouwd tegen ongewenste indringers vanaf zee tegen te houden die Willemstad wilden binnen gaan. Een leuke dag uit kan ervan gemaakt worden bij een bezoek aan het Curaçao Sea Aquarium. Een combinatiebezoek met het ernaast gelegen Dolphin Academy waar shows met dolfijnen worden gegeven is aan te raden. In de hoofdstad van het eiland Willemstad zijn diverse bezienswaardigheden, zoals de Koningin Emmabrug, het Brionplein en natuurlijk het historische centrum zelf te bewonderen.

Activiteiten Curaçao

Een van de populaire activiteiten op Curaçao is het duiken en snorkelen. Er zijn prachtige koraalriffen en vissen met de meest uiteenlopende kleuren te bewonderen. Er zijn bijna honderd duikplekken op het eiland waarvan men gebruik kan maken om de zee in te gaan. Voor de mensen die liever op het droge blijven is het leuk om eens een keer mee te doen aan een jeepsafari, waarbij u langs de flamingo's en de zoutpannen rijdt. Voor mountainbikers zijn er steeds meer mogelijkheden want de speciale fietsroutes worden steeds uitgebreider. Bekijk ook de mogelijkheden voor een cruise reis caribbean.

Eten en drinken Curaçao

De stoofschotel met geitenvlees of schapenvlees met groenten en kruiden is een bekend gerecht. Ook stoofschotel met leguaan kan men hier proberen. De bekendste drank van Curaçao waar iedereen waarschijnlijk wel eens van gehoord heeft is Blue Curaçao.

Steden Curaçao

De hoofdstad is Willemstad en andere bekende plaatsen zijn Westpunt, Barber en Sint-Willibrordus.

Offerte zonvakantie Curacao? Klik hier