Zonvakantie Sint Maarten

Zonvakantie Sint Maarten

Twee landen zijn eigenaar van het kleine eiland van de Nederlandse Antillen: Frankrijk en Nederland. Het Franse deel beslaat twee derde van het eiland, het Nederlandse dus een derde. Het eiland behoort dus tot de E.U. Beide eigenaren hebben een goede verstandhouding en dat is te merken op het eiland. Sint Maarten is een perfecte vakantiebestemming met zijn prachtige stranden, geweldig nachtleven en goede restaurants en winkels. De oppervlakte is 81 vierkante kilometer. Het eiland heeft een prachtige natuur, is bergachtig en er zijn schilderachtige dorpen . Enkele van de grootste jachten ter wereld hebben Sint Maarten als thuishaven. Het is geen derde wereldland meer, maar een economisch centrum in de noordoost Cariben. De officiële taal is Nederlands, maar Engels is de voertaal in het Nederlandse deel, Frans in het andere deel.

Klimaat Sint Maarten

De tropische warmte van gemiddeld 27 graden wordt gekoeld door de noordoostpassaat. Er valt weinig regen, korte hevige plaatselijke buien vallen tussen augustus en december. Het warmst is het in augustus tot en met oktober, het zeewater is dan 25 graden. Het najaar kent tropische stormen en mogelijk tornado?s.

Bezienswaardigheden Sint Maarten

Eigenlijk is heel Sint Maarten een bezienswaardigheid. De kust bestaat uit baaien en inhammen, uit rustige en levendige zandstranden. Excursies zijn er volop op en rond het water. Tussen het Franse en Nederlandse gedeelte is het grensmonument, dat de vreedzaam overeengekomen grens symboliseert. Twee koloniale forten staan op het eiland: Fort Amsterdam en Fort Willem. Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel met zijn levendige winkelstraten en het goede nachtleven. De stad heeft west-Indiaanse architectuur met karakteristieke huizen in pasteltinten. Een museum licht de geschiedenis van het eiland toe. Marigot is de hoofdstad van het Franse deel. Verkeer, winkels en mensen in een gebied van vier straten breed. Marigot is ook de haven waarvandaan de veerboten vertrekken naar de omliggende eilanden. De zuidkant van de stad is een winkelparadijs, belastingvrij. Er zijn koloniale gebouwen, cafés, bistro?s en luxe boetieks. Sint Maarten park heeft zowel een dieren- als een botanische tuin. Op het Franse deel is een vlindertuin.

Activiteiten Sint Maarten

Voor watersporters is Sint Maarten een paradijs. Zeilen, surfen, jet-skiën, parasailing, windsurfen, snorkelen, duiken, kayak varen, kite-surfen, alles is mogelijk. Ook parachutespringen, paardrijden, hiken en mountainbiken zijn mogelijk. En natuurlijk musea bezoeken en excursies maken.

Eten en drinken Sint Maarten

300 Restaurants, van lokale barbecue tot de Franse keuken, gerund door uit Frankrijk voor het seizoen overgekomen koks. De Nouvelle Cuisine werd hier ontwikkeld. Ook Italiaans, Thais, Vietnamees, Japans en Chinees, gezond en vegetarisch, met uitgebreide wijnkaarten en cocktailmenu?s is te eten in de vele restaurants.

Offerte zonvakantie Sint Maarten? Klik hier