Zonvakantie Amerika

Zonvakantie Amerika

Vanwege de enorme grote van de Verenigde Staten, vind je er van alles wat. Of je nou een echte metropool als New York of Los Angeles wilt bezoeken, of liever van de natuur geniet in Yellowstone National Park, je vindt het er allemaal. In steden als San Francisco, New York en Los Angeles vind je het beste uitgaansleven van de Verenigde Staten, maar in deze steden vind je ook musea en andere culturele uitstapjes. Voor prachtige natuuruitzichten kun je naar de Grand Canyon in Arizona gaan, of één van de natuurparken bezoeken. De natuur in de Verenigde Staten is in elk deel van het land weer anders.

Klimaat Amerika

Vanwege de enorme oppervlakte van de Verenigde Staten, zijn er grote klimaatverschillen tussen het ene en het andere gebied. Op Hawaii en in Florida heerst een subtropisch klimaat, maar in het noorden van Alaska heerst een poolklimaat. Een groot deel van de Verenigde Staten heeft een landklimaat. Ook qua neerslag heersen er grote verschillen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Amerika

Er zijn vele bezienswaardigheden in de Verenigde staten te vinden. Eén van de bekendste is het Vrijheidsbeeld in New York City. Je kunt helemaal bovenin komen. De Grand Canyon in Arizona is onstaan door de Colorado-rivier die deze Canyon heeft uitgesleten. Een prachtig park is Yellowstone National Park, dat ook het oudste nationale park ter wereld is. Vooral de geisers van dit park worden volop bezocht. Het Guggenheim Museum in New York is één van de beroemdste musea ter wereld. Niet alleen vanwege haar enorme collectie is het beroemd, maar ook vanwege het gebouw zelf.

Activiteiten Amerika

Elke sport die je kunt bedenken, kun je beoefenen in de Verenigde Staten. De kusten van Florida en Californië zijn perfect voor de verschillende watersporten. Vooral surfen is er erg populair. In de Rocky Mountains kun je terecht voor bergsporten. In de Grand Canyon kun je raften en wildwaterkanoën. En in het pretpark Disney World kun je terecht voor verschillende atracties.

Eten en drinken Amerika

In de Verenigde Staten vind je vele restaurants, die gespecialiseerd zijn in verschillende internationale keukens. Het land zelf heeft niet echt een eigen keuken. In de Verenigde Staten vind je de meeste fastfood-restaurants ter wereld. De snacks die daar geserveerd worden zijn meestal aangepaste uitvoeringen van Europese snacks. Eén ding dat wel typisch Amerikaans is, is de milkshake; die is uitgevonden in Amerika.

Steden Amerika

New York is een enorme wereldstad die iedereen iets te bieden heeft. San Francisco wordt de meest excentrieke stad van Amerika genoemd. de sfeer is daar een stuk vrijer.

Offerte zonvakantie Amerika? Klik hier