Zonvakantie Andorra

Zonvakantie Andorra

Andorra ligt in Zuidwest-Europa. Het landschap van Andorra bestaat voor het overgrote deel uit hoge bergen. ‘s Winters is het hierdoor uitermate geschikt voor verschillende wintersporten. Behalve haar hoofdstad, kent Andorra geen steden. De bevolking woont allemaal in kleine dorpjes, die verspreid door het land liggen. In de kleine dorpjes kun je echt genieten, van de rustige sfeer die heerst in het land. ‘s Zomers kun je in de vele bergen van Andorra, mountainbiken, bergbeklimmen of abseilen. Vooral abseilen is wel een duur uitstapje, maar de moeite waard.

Klimaat Andorra

In Andorra is zomers de temperatuur gemiddeld 18 ° C. De warmste maanden zijn augustus en juli, wanneer de temperatuur regelmatig boven de 25 ° C uitkomt. In de winter is het gemiddeld 4 ° C. In de wintersportgebieden ligt de temperatuur onder het vriespunt. De meeste neerslag valt in de winter, in de vorm sneeuw.

Bezienswaardigheden Andorra

Casa de la Vella is een oud Catalaans kasteel, waar in de 16de eeuw het parlement zat. Casa de la Vell ligt in Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra. Llorts is één van de kleinere dorpjes van Andorra. In dit kleine dorpje kun je oude Andorrese architectuur bekijken. Naast Llorts, zijn er nog veel meer kleine Andorrese dorpjes die het bezichtigen waard zijn, je kunt ze bezoeken via verschillende wandeltochten. Op 8 september vindt het feest in ere van Onze lieve Vrouw van Meritxell plaats. Er wordt dan op straat gedanst en gezongen.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Andorra

Door Andorra lopen verschillende fietsroutes, vooral mountainbiking is erg populair in Andorra. In Andorra kun je ook bergbeklimmen of abseilen. In de winter is Andorra zeer geschikt voor de wintersport. Er zijn verschillende skigebieden te vinden. De warmwaterbaden en sauna's van Caldea in Escaldes zijn ook erg geliefd bij toeristen.

Eten en drinken Andorra

Andorra is vooral bekend om haar kazen en worsten. Enkele typische gerechten die je in de Andorrese keuken kunt vinden zijn: Trinxat (een schotel gemaakt met aardappel en kool) en Truites de Creoolse (een omelet met paddestoelen). Tijdens het jachtseizoen kun je verschillende wildgerechten krijgen.

Steden Andorra

Andorra kent eigenlijk maar één stad: haar hoofdstad Andorra la Vella. Voor de rest vind je alleen maar kleine dorpjes in het land. Andorra la Vella is ook klein. Je kunt er genieten van de Andorrese cultuur.

Offerte zonvakantie Andorra? Klik hier