Zonvakantie Argentinië

Zonvakantie Andorra

Argentinië is een groot land in Zuid-Amerika. De beeldschone natuur van Argentinië kent vele verschillende aanzichten. Zo heb je er hoge bergen, uitgestrekte bossen, maar ook watervallen. Buenos Aires is het kloppend hart Argentinië. Het is niet alleen economisch gezien de belangrijkste stad van het land, maar ook op het gebied van cultuur. De architectuur van de stad is beïnvloed door verschillende grote Europeaanse steden. Buenos Aires heeft als bijnaam het Parijs van het zuiden. De stad is ook bekend als de stad van Eva Péron, en de geboorteplaats van de Latijnse dans de Tango.

Klimaat Argentinië

In Argentinië heersen verschillende klimaten. In het noordwesten ligt een warm en droog berggebied, aan de oostzijde van het berggebied liggen grote savannavlaktes. In het noordoosten valt veel neerslag. Het zuiden van de pampas is het droog en heet, en het noorden van de pampas is warm en vochtig.

Bezienswaardigheden Argentinie

De Puenta del Inca is een enorme zandboog, die over een rivier loopt. Je komt er met een excursie vanuit Buenos Aires. Bij het park Los Glaciares kun je een wandeling over de enorme Perito Moreno gletsjer maken. In Buenos Aires vind je het Plaza de Congreso, waar je het regeringsgebouw El Congreso kunt bezoeken. In de wijk recoleta vind je het kerkhof waar Eva Péron en verschillende presidenten begraven zijn.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Argentinië

Vissen is een populaire sport in Argentinië. Het visseizoen begint in november en loopt tot en met april, dan worden er ook verschillende wedstrijden gehouden. In de winter kun je in Argentinië ook terecht voor typische wintersporten, zoals skién en snowboarden. Het Andesgebergte is de plek in Argentinië, waar je moet zijn voor de wintersport. De steden San Martin de Los Andes, Las Leñas en Bariloche hebben goede pisten en hotels.

Eten en drinken Argentinië

In de Argentijnse keuken vind je vooral veel vleesgerechten en wijn. Een aantal typische Argentijnse gerechten zijn: empanadas (een pasteitje van bladerdeeg, dat gevuld is met gehakt, ei, olijven of kaas), loco (soep gemaakt met vlees, bonen, aardappelen, uien en paprika) en parilla ( vier of vijf soorten vlees, die je zelf moet grillen op een oventje met houtskool naast de tafel).

Steden Argentinie

Buenos Aires is een prachtige wereldstad waar je zowel van de architectuur als van het uitgaansleven kunt genieten. De architectuur van de stad werd beïnvloed door Parijs, Rome, Madrid en Milaan.

Offerte zonvakantie Argentinië? Klik hier