Zonvakantie Bulgarije

Zonvakantie Bulgarije

Bulgarije is een land dat nog niet is uitgegroeid tot een gigantische toeristische trekpleister, maar er zijn wel steeds meer mensen die dit land willen gaan ontdekken. Bulgarije heeft in principe alles wat een vakantie compleet kan maken. Zo is er de langgerekte kust aan de Zwarte zee, maar zijn er ook tal van bezienswaardigheden te ontdekken. De natuur is zeer gevarieerd met watervallen en bossen, maar ook schitterende stranden afgewisseld met statige rotsen. Ook bergen en uitgestrekte laagvlakten met boomgaarden en velden vol met bloemen maken deel uit van het landschap. Op cultureel vlak doet Bulgarije niet onder voor andere landen. De combinatie van strand, cultuur en natuurlijke bezienswaardigheden maken Bulgarije dan ook tot een complete vakantiebestemming.

Klimaat Bulgarije

Het klimaat in Bulgarije is een landklimaat. Dit betekent dat de zomers aangenaam warm kunnen zijn met een temperatuur die eenvoudig kan oplopen tot 30 graden. De winters kunnen daarentegen koud en guur zijn.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Bulgarije

De hoofdstad van Bulgarije, Sofia, kent veel bezienswaardigheden. Een van de bezienswaardigheden is de kerk van Bojana. Het betreft een middeleeuwse kerk die in drie verschillende perioden gebouwd is. De muren van deze kerk zijn werkelijk op onnavolgbare wijze geschilderd en beelden diverse scènes uit, waarbij afbeeldingen van mensen een belangrijke rol spelen. Een van de nationale parken van Bulgarije is het Nationaal Park Pirin, waar watervallen en bossen veelvuldig voorkomen met een landschap dat vooral opvalt door de aanwezigheid van het vele kalksteen. Het Rilaklooster is weer een andere bezienswaardigheid en is gelegen op een berg in het Rilagebergte. Ook de bekende Maria Hemelvaart is hier gelegen en wie meer te weten wil komen van de historie van het klooster kan terecht in het museum. De rozen zullen bloeien als tenminste als de vakantie valt in het bloeiseizoen van de rozen in de Rozenvallei die nabij Kanzanluk gelegen is en op rijafstand van het Rilaklooster. Bijzonder is ook de ridder van Madara. De Ridder van Madara is een beeld dat zich bevindt op het bergplateau van Madara en geeft een reliëf voorstelling weer van een ruiter met een speer.

Activiteiten Bulgarije

Een van de activiteiten die hier veelvuldig gedaan worden is het ontdekken van de natuur. Dit kan op de fiets, maar er kunnen ook prachtige wandelingen gemaakt worden. Voor degenen die aan de kust verblijven zijn er tal van watersporten die beoefend kunnen worden.

Eten en drinken Bulgarije

Enkele typische gerechten uit Bulgarije zijn Tarator en Kyopulo. Het eerste is een yoghurt en komkommersoep die koud gegeten wordt. Het tweede gerecht is een gemixte salade van gegrilde aubergines met knoflook, paprika en peterselie. De nationale drank van Bulgarije is Rakia dat gemaakt wordt van druiven, maar kan ook als basis pruimen hebben.

Steden Bulgarije

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije. Steden gelegen bij de Zwarte Zee zijn onder meer Bourgas, Obzor en Varna. Andere steden zijn Bansko, Dobrich, Madara en Sliven.

Offerte zonvakantie Bulgarije? Klik hier