Zonvakantie Cyprus

Zonvakantie Cyprus

Cyprus is een bergachtig eiland gelegen in de Middellandse zee en is een veelzijdige vakantiebestemming. Liefhebbers van een combinatie van zon, cultuur en natuur kunnen hier helemaal aan hun trekken komen. De natuur is zeer gevarieerd en er bloeien de meest prachtig gekleurde bloemen. Bekend zijn bijvoorbeeld de verschillende soorten orchideeën in de bergen. Cyprus wordt gekenmerkt door twee bergketens met als hoogste berg het Troodosgebergte. De flora en fauna is een lust voor het oog en er zijn dan ook meerdere natuurparken op het eiland aanwezig. Verder is er de kustlijn die her en der onderbroken wordt door rotsformaties. Naast de natuur zijn er ook bijzondere bezienswaardigheden te bezichtigen en tal van activiteiten te ondernemen.

Advertenties van onze partners

Klimaat Cyprus

Het klimaat op Cyprus is mediterraan en dit betekent dat er warme en droge zomers zijn, waarbij de temperatuur tot wel boven de 40 graden kan oplopen. De winters zijn er mild, maar kunnen in de bergen vochtig, nat en vorstig zijn. Het hele jaar door is de temperatuur verder aangenaam te noemen.

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus beschikt over verscheidene natuurlijke en culturele bezienswaardigheden die zeer de moeite van het bekijken waard zijn. De hoofdstad is al een bezienswaardigheid op zich en maakt meteen duidelijk dat er een Grieks en Turks deel aanwezig is door de aanwezigheid van de 'groene lijn' die de hoofdstad opsplitst in het Turkse en Griekse deel. In deze stad met de naam Nicosia is een museum gevestigd, maar kan ook een schitterend paleis bewonderd worden. De Rots van Aphrodite is ook leuk om te bekijken, zeker als men op de hoogte is van de legende dat de Godin van de Schoonheid bij deze rots Cyprus zou hebben betreden. Deze rots is gelegen nabij de plaats Paphos aan de kust. Het Troodosgebergte herbergt naast een overweldigende natuur ook nog eens meerdere kerken uit de Byzantijnse periode en het bijzondere Kykko-klooster die allen zeer de moeite van het bekijken waard zijn. Ook een aanrader zijn de overgebleven resten van de ruïne van de Romeinse stad Kourion die te vinden zijn op een rots.

Activiteiten Cyprus

Op een eiland worden er natuurlijk altijd watersportactiviteiten aangeboden en dus ook op Cyprus. De zee leent zich uitstekend voor surfen, zeilen, duiken en waterskiën en tal van ander sporten op het water. Wandelen kan overal op het eiland, maar de toppers om te wandelen zijn toch wel de natuurgebieden en het Troodosgebergte dat altijd veel wandelaars trekt.

Eten en drinken Cyprus

Een van de bekende gerechten van Cyprus is een stoofpotje van lamsvlees, uien en tomaten. Nog een van de gerechten is ook een stoofpotje, maar dan van rundvlees, met witte wijn, azijn en uien. Er is niet ene typisch drankje waar Cyprus bekend om staat, maar er zijn overheerlijke wijnen, maar ook Ouzo en Gin worden op Cyprus geproduceerd.

Steden Cyprus

Naast de hoofdstad Nicosia zijn de andere steden die van belang zijn op Cyprus onder meer Limasol, Paphos en Kyrenia.

Offerte zonvakantie Cyprus? Klik hier