Zonvakantie Egypte

Zonvakantie Egypte

Egypte is een land in Afrika dat vooral op het gebied van cultuur en historie veel te bieden heeft. Toeristen die er heen gaan zullen dan ook niet alleen van de zon, zee en het strand genieten maar meer actiever en ondernemend zijn. Duikliefhebbers zullen waarschijnlijk wel de meeste tijd aan en in de zee doorbrengen want de onderwaterwereld is nog mooier dan erboven. De natuur in Egypte is kent weinig variatie, want het grootste gedeelte van Egypte bestaat alleen maar uit woestijn. De rivier die door Egypte loopt, de Nijl, zal bij de meeste mensen wel bekend zijn en is dan ook een toeristische trekpleister waarheen veel excursies georganiseerd worden. Een vakantie in Egypte is vooral een ideale combinatie van een zonvakantie en cultuur.

Klimaat Egypte

Het klimaat in Egypte is een woestijnklimaat. Dit betekent dat het er droog en heet is in de zomer. In de winter kan het er wat koeler zijn. De neerslag, als die al valt, is in Egypte zeer minimaal te noemen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Egypte

In Egypte zijn er zoveel bezienswaardigheden te zien dat niet alles in een vakantie gepland kan worden. Zo is in Egypte een van de zeven wereldwonderen te bezichtigen, namelijk de drie bekende piramides van Gizeh samen met de Sfinx van Gizeh. Een ander imponerend monument is het Aboe Simbel dat bestaat uit twee stenen tempels. De tempels zijn in vroegere tijden uit de bergwanden gehakt en zeer de moeite van het bekijken waard. Een bezienswaardigheid uit de modernere tijd is de gebouwde Aswandam. De plaats Dendera staat bekend om het tempelcomplex die volgende de legende gebouwd is voor de god van de liefde en de lust. Een grote stad in Egypte is Memphis en biedt tal van bezienswaardigheden. Zo is er het beroemde beeld de Sfinx van Memphis en het beeld van Ramses. In de stad Caïro is het echt aan te raden om vooraf een aantal bezienswaardigheden te selecteren die zeker bezocht moeten worden. De Citadel van Caïro, een gigantisch en imposant bouwwerk is daar een van. Een andere is het Egyptisch museum, waarin ongelooflijk veel Egyptische schatten te bewonderen zijn. Ook is er nog de Mohammed Ali Moskee en nog een museum genaamd het Koptisch museum.

Activiteiten Egypte

Een van de populaire activiteiten en zeer geliefd is het duiken in de prachtige onderwaterwereld van de Rode zee met prachtige koraalriffen en de meest exotische gekleurde vissen. De bekendste badplaatsen die tot de favorieten behoren zijn Hurghada en Sharm-el-Sheikh. Een vakantie in Egypte betekent ook dat er een leuke excursie op kamelen gemaakt kan worden. Verder worden er diverse andere excursies aangeboden, zoals het met een jeep door de woestijn rijden, die ter plekke geboekt kunnen worden.

Eten en drinken Egypte

Geroosterde duif die van binnen gevuld is met rijst is een typisch gerecht uit Egypte net als de hartige soep met groenten, knoflook, rijst en kruiden.

Steden Egypte

De hoofdstad van Egypte is Caïro en andere belangrijke steden zijn Alexandrië, Port Said, Suez, Hurghada, Sharm-el-Sheikh, Dahab en Marsa Alam.

Offerte zonvakantie Egypte? Klik hier