Zonvakantie Frankrijk

Zonvakantie Frankrijk

Frankrijk ligt in West-Europa en is al jaren lang zeer populair onder vakantiegangers. Frankrijk is het één van de favoriete vakantielanden van Nederlanders. Niet alleen vanwege haar prachtige zandstranden, of heerlijke - wereldberoemde - keuken, is Frankrijk zo geliefd, maar ook vanwege haar hoofdstad: wereldstad Parijs, die veelal wordt gezien als de meest romantische stad ter wereld. Iets anders waar Frankrijk natuurlijk wereldberoemd om is, is haar wijn. Er zijn verschillende plaatsen waar je deel kunt nemen aan een wijnproeverij. De kunstliefhebber moet in Parijs zijn, met haar wereldberoemde musea.

Advertenties van onze partners

Klimaat Frankrijk

Frankrijk, kent voor het overgrote deel een zeeklimaat. In het binnenland van Frankrijk is het zomers het warmst, maar ?s winters wordt het er erg koud. De beste bestemming voor een zonvakantie, is het zuiden van Frankrijk, waar het zomers rond de 30 °C wordt.

Bezienswaardigheden Frankrijk

Veel van Frankrijks bezienswaardigheden liggen in haar hoofdstad Parijs. Naast de wereldberoemde Eiffeltoren, vind je in Parijs ook de Sacre Coeur, het Louvre, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Voor wat prachtige natuur, kun je naar Bretagne gaan. Bretagne is een schiereiland. Vooral aan haar kusten vind je beeldschone natuurplaatjes, in de vorm van: uitgesleten rotspoorten, grotten, riffen, zandstranden en steile kusten. Mont Saint-Michel is een klein eilandje dat alleen bereikbaar is via een voetgangersweg die vanaf de kust naar het eiland loopt. Op het eilandje staat een eeuwenoude abdij.

Activiteiten Frankrijk

Zomers kun je in de Alpen, Pyreneeën en het centraal massief hang-gliden, deltavliegen, paardrijen, wandelen en fietsen. ?s Winters kun je in Alpen en Pyreneeën skiën en snowboarden. Zomers kun je natuurlijk zwemmen, maar je kunt ook kiezen voor raften en wildwaterkanoën. Op verschillende plaatsen in Frankrijk - zoals in de streek rond Bordeaux - kun je wijnproeven.

Eten en drinken Frankrijk

De Franse keuken is in de hele wereld bekend en wordt door vele als de beste keuken van de wereld gezien. Enkele bekende gerechten - naast de bekende kikkerbilletjes en het stokbrood - zijn de eend in sinaasappelsaus en de Lardon salade (met Franse kaas). Bij de maaltijd drink je natuurlijk een Franse wijn.

Steden Frankrijk

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt veelal beschouwd als de meest romantische stad van de wereld. In Parijs kun je zowel van de cultuur, als een levendig uitgaansleven genieten. Bordeaux is een stad die wereldberoemd is om de wijnen die uit haar omgeving komen.

Offerte zonvakantie Frankrijk? Klik hier