Zonvakantie Gambia

Zonvakantie Gambia

Gambia is een lang en smal land dat ligt in Afrika. Het land kent zowel grote oerwouden als prachtige zandstranden. Waardoor je zowel voor een jungletrektocht, als voor een zonvakantie terecht kan ik Gambia. Een ander populair toeristisch uitje, is een boottocht over de Gambia Rivier. Het hele jaar door zijn de temperaturen in Gambia zomers, maar tijdens de regentijd kan je last hebben van de hevige regenbuien. In de hoofdstad Banjul vind je de meeste bezienswaardigheden van Gambia. Maar de stenen cirkels bij Wassu en Kerr Batchm zijn ook zeer zeker de moeite waard.

Klimaat Gambia

Het hele jaar door ligt de temperatuur in Gambia tussen de 25 ° C en de 30° C. Zelfs ‘s nachts komt de temperatuur bijna nooit onder de 20 ° C. Van half juni tot begin september loopt de regentijd. Tijdens deze periode vallen er in de namiddag en avond zware buien.

Bezienswaardigheden Gambia

In de hoofdstad van Gambia, Banjul, zijn de meeste bezienswaardigheden van het land te vinden. In de stad vind je de Grote Moskee, de Albert Market en Arch 22. Het Nationaal Museum ligt ook in de hoofdstad. Er zijn veel verschillende tentoonstellingen te vinden in het museum. Gambia kent haar eigen stenen cirkels. Ze lijken op die van Stonehenge, maar zijn kleiner en lang niet zo oud als Stonehenge. De cirkels staan op de plaats, waar vroeger stammen hun leiders en krijgers begroeven. De stenen cirkels zijn te vinden vlakbij de plaatsen Wassu en Kerr Batchm.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Gambia

Voor paardrijden moet je bij het strand zijn. Bij de kust zijn er verschillende plaatsen waar je een paard kunt huren. Vissen gebeurt veel in Gambia. Vissen in Gambia kun je op zee, in de rivier en de bolongs doen. Je kunt ook naar een sportwedstrijd gaan kijken, zoals een worstelwedstrijd of een voetbalwedstrijd in het Independence Stadion in Bakau.

Eten en drinken Gambia

De maaltijden die in de Gambiaanse keuken worden klaargemaakt, bevatten altijd één van de vijf belangrijkste producten van het land: vis, kip, rijst, couscous en pinda’s. De gerechten worden allemaal klaargemaakt boven een open vuur. In de hotels kun je - naast typische Gambiaanse maaltijden - gerechten van over de hele wereld bestellen.

Steden Gambia

Banjul is de hoofdstad van Gambia. de stad telt maar ca. 50.000 inwoners en is dus vrij klein. In Banjul vind je de meeste bezienswaardigheden van Gambia en kleine restaurantjes. In Gambia vind je verschillende kleine badplaatsen zoals: Fajara, Bakau en Koli.

Offerte zonvakantie Gambia? Klik hier