Zonvakantie Mexico

Zonvakantie Mexico

Mexico land van de Maya?s Azteken vulkanen, tropische stranden en heerlijk eten. Het land ligt in Midden Amerika, onder Noord Amerikaans Texas en boven Guatemala. In het oosten omgeven door de (tropische) Golf van Mexico en in het westen door de Stille Oceaan. Het bestaat uit 31 staten de Estados Unidos Mexicanos.( = Verenigde Mexicaanse Staten). Het is het grootste Spaans sprekende land ter wereld. De hoofdstad Mexico-stad is één van de grootste steden ter wereld en ligt op een hoogte van ruim 2200 meter boven de zeespiegel.

Mensen en cultuur Mexico

De bevolking bestaat voor een groot deel uit een mix van Indianen (de oorspronkelijk bewoners van Midden Amerika) en Europeanen. De rest bestaat uit Indianen en Mexicanen die voornamelijk Indiaan zijn. Omdat de geschiedenis van Indianen en oorspronkelijk bewoners meer dan 10000 jaar terug gaan wordt de ongelofelijk rijke cultuur van dit prachtige land duidelijk. De muziek is een mix van traditionele volks muziek en Cubaanse stijlen. Het land is bekend om haar grote volkskunst waar weer de mengeling tussen Indiaanse en Spaanse cultuur zichtbaar wordt, vermengd met allerlei invloeden van Europa tot de Verenigde staten.

Advertenties van onze partners

Klimaat Mexico

Het land heeft een tropisch klimaat en het is ongeveer het hele jaar door mooi weer van 20 tot 30 gr., behalve in het orkaan seizoen (zomermaanden) wanneer het er behoorlijk kan spoken. Er zijn prachtige stranden met palmbomen en er zijn tropische wouden tot woestijnen in het noorden. Daar zijn de hoogvlaktes met hete zomers en koude winters. De centrale hoogvlaktes hebben een gematigd klimaat met daar dan ook de meeste grote steden.

Bezienswaardigheden Mexico

Allereerst is Mexico een land met een geweldige verscheidenheid aan dieren en planten. Nergens ter wereld komen zoveel verschillen tegelijk voor. Er zijn meer dan 65 nationale parken en meer dan 33 reservaten. Veel planten en dieren zijn beschermd door de Mexicaanse wet. Het tempelcomplex van Chichen-Itza is indrukwekkend om te bezoeken. Het is een prachtig gerestaureerd gebied uit het Maya tijdperk. Andere plekken zijn: De oude stad Tulum uit de 12e eeuw en Uxmal, een van de bestbewaarde oude Maya gebieden van het land wat gelegen is ten zuiden van Merida. Ook Mexico stad is iets bijzonders. De mega metropool is erg groot maar er zijn zeker een paar bijzonder plaatsen in de stad. De Guadlupe kathedraal en een aantal kerken uit de koloniale tijd. Het nationale park met een aantal prachtige musea. Ook zijn er nog oude ruines uit de voor-Spaanse tijd. Iets wat je niet mag missen zijn de watervallen van Aqua Azul zo?n 50 km van Palenque de oude ruinestad.

De vele prachtige blauwe water vallen zijn een lust voor het oog. Als strand is het Playa del Carmen op70 km ten zuiden van Cancun en belevenis, met kraak helde blauw water en een mooi breed strand. Het water hier is veiliger voor kinderen dan in Cancun. Kortom Mexico is een land waar veel te doen en te zien is en het heerlijk vakantie vieren is. Er zijn veel hotels en appartementen in veel verschillende prijsklasse dus voor elk wat wils. Ook in vliegreizen bestaan een grote verscheidenheid voor verschillende budgetten.

Offerte zonvakantie Mexico? Klik hier