Zonvakantie Portugal

Zonvakantie Portugal

Portugal is een heerlijk land om op vakantie te gaan, zowel voor degenen die alleen van de zon, zee en het strand willen genieten als ook voor de meer ondernemende mensen die activiteiten willen ondernemen en cultureel op onderzoek willen uitgaan. Kortom u moet echt eens een vakantie Portugal beleven. De natuur van Portugal is divers met lange en brede zandstranden afgewisseld met de meest mooie rotsformaties. Meer landinwaarts zijn de bergen en laagvlakten al dan niet voorzien van dichte bossen. Portugal is voor iedereen geschikt als vakantieland. Families met kinderen zullen zich hier prima vermaken, maar ook jongeren die van het uitgaansleven willen genieten. Portugal heeft een ieder die er komt veel te bieden en het voordeel is natuurlijk dat de zon in de zomer alvast voor het goede humeur zorgt.

Klimaat Portugal

Het klimaat in Portugal is mild en aangenaam. In het noorden kan het nogal regenachtig zijn terwijl het zuiden vooral droog en heet is. De temperatuur kan in de zomer ook wel oplopen tot 30 graden en daarboven.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Portugal

Een leuke bezienswaardigheid maar waarschijnlijk niet voor iedereen mogelijk om tijdens de vakantie heen te gaan is het bloemeneiland Madeira. Het eiland wordt niet voor niets bloemeneiland genoemd want de meest prachtige kleuren komen u daar tegemoet. Lissabon is een prachtige stad om te bezoeken en als er tijd genoeg is kunt u daar een van de musea bekijken met uiteenlopende tentoonstellingen. In de havenstad Porto maken de ijzeren bruggen over de rivier een verpletterende indruk. Het beschermde natuurgebied Serra da Estrela mag ook zeker niet overgeslagen worden. De pittoreske dorpjes in Portugal zijn op zichzelf al een bezienswaardigheid en het is dan ook aan te raden om als de gelegenheid zich voordoet er een te bezoeken. De plaats Aivero wordt door de aanwezigheid van meerdere kanalen ook wel het Venetië van Portugal genoemd.

Activiteiten Portugal

Portugal biedt een breed scala aan activiteiten. Zo zijn er aan de kust volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Populair aan de kust is het om te zeilen, surfen en niet te vergeten met aardige snelheid over het water te jetskiën. Ter plaatse worden er ook veel excursies aangeboden. Wat te denken van een excursie met een speedboot over zee om dolfijnen te gaan zoeken met de wetenschap dat het ook nog vaak lukt. Of met een boot naar de zeegrotten te varen en daar aangekomen overstappen in kleine bootjes om de zeegrotten van binnen te bewonderen en op de terugweg op de boot verse sardientjes verorberen. De golfliefhebbers kunnen werkelijk genieten op een van de fraai aangelegde golfbanen.

Eten en drinken Portugal

Portugezen staan bekend als grote viseters en verse sardientjes geroosterd op de barbecue moet echt een keer geproefd worden tijdens de vakantie. Wijnen zijn er in verschillende smaken, maar Port is echt een typisch drankje van Portugal.

Steden Portugal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en enkele andere bekende grote steden zijn onder meer Faro, Porto, Brago en Amadora. Deze steden met elk hun eigen uitstraling zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Naast dat Portugal enkele zeer leuke steden kent kunt u ook prima eens de Azoren bezoeken. Hiervoor kijkt u gerust eens bij onze partner: Vakantie Azoren

Offerte zonvakantie Portugal? Klik hier