Zonvakantie Canarische Eilanden

  Zonvakantie Canarische Eilanden

  De Canarische Eilanden bestaat uit zeven grote eilanden en zes kleinere eilandjes die gelegen zijn in de Atlantische Oceaan. De zeven grotere eilanden zijn; Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera, Fuerteventura en El Hierro. Van deze eilanden zijn Gran Canaria en Tenerife de grootste toeristische trekpleisters. De natuur van deze eilanden is zeer divers, zo zijn Tenerife en Lanzarote bijvoorbeeld van vulkanische oorsprong. Op alle eilanden zijn bergen te vinden die verschillen in hoogte. De stranden en de kusten zijn ook gevarieerd op de eilanden. Zo beschikt het ene eiland over fijne zandstranden en zijn op andere eilanden de vulkanische gevolgen op het strand nog te zien aan het fijne zwartgekleurde vulkanische zand. Een vakantie doorbrengen op een van de eilanden is een waar feest. Naar keuze kan er vakantie gevierd worden op de relatief rustige eilanden La Gomera of La Palma of op de door toeristen bezette eilanden Gran Canaria en Tenerife.

  Advertenties van onze partners

  Klimaat Canarische Eilanden

  Het klimaat op de Canarische eilanden is subtropisch te noemen en gedurende het hele jaar erg aangenaam. Ook in de winter zijn de Canarische Eilanden een prima vakantiebestemming.

  Bezienswaardigheden Canarische Eilanden

  Op alle eilanden zijn er speciale bezienswaardigheden te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld de El Teide op Tenerife. De El Teide is een vulkaan met een hoogte van 3718 meter en daarmee meteen de grootste berg van Spanje. Het eiland Gran Canaria heeft een zeer bijzondere kustlijn met een enorme hoeveelheid aan stranden en afwisseling van reusachtige klippen. Een van de klippen zijn de Andèn Verde die gelegen zijn aan de noordoostkant van het eiland. Het is echt aan te raden om hier eens langs te gaan om de klippen van nabij te bekijken. Op het eiland la Gomera is de natuurlijke bezienswaardigheid het Nationaal Park Garajonay te vinden, maar eigenlijk is het hele eiland een bezienswaardigheid op zich. Fuerteventura is naast een paradijs voor duikliefhebbers ook nog eens cultureel de moeite waard om ontdekt te worden. Zo is er het tot monument uitgeroepen plaatsje Betancuria, maar kan er ook een bezoek worden gebracht aan het ecologisch museum. La Palma is een eiland voor de rustzoeker en natuurliefhebber, vooral door de aanwezigheid van weelderige bloemen en planten. Lanzarote heeft als bijnaam zwart eiland en beschikt over meerdere natuurparken waaronder een nationaal park waarin men prachtige maanlandschappen kan ontdekken. Het eiland El Hierro is de kleinste van de zeven eilanden en er is haast geen sprake van toerisme. Het telt ook maar een zandstrand van bijna honderd meter. De echte rustzoeker komt helemaal tot zijn recht.

  Activiteiten Canarische Eilanden

  De wereld van het water neemt een zeer belangrijke plaats in voor de activiteiten die hier ondernomen worden. Vooral voor duikers zijn er plekken die zeer de moeite waard zijn om te bewonderen. Natuurlijk kan men hier ook aan surfen of aan waterskiën doen, net als parasailing en het bananenboot varen. Ook een excursie op een kameel is mogelijk.

  Eten en drinken Canarische Eilanden

  Paëlla is een typisch Spaans gerecht. Bier, wijn en Sangria worden het meest gedronken.

  Steden Canarische Eilanden

  Santa Cruz op Tenerife en Play del Ingles en Maspalomas op Gran Canaria zijn de belangrijkste steden.

  Offerte zonvakantie Canarische Eilanden? Klik hier